Je winkelwagen is momenteel leeg
Geen producten gevonden
Uw schoenen en lederwaren hebben regelmatige verzorging nodig. Dit kunt u doen met de onderhoudsproducten van ZWAAN-SCHAGEN. Wij verkopen verschillende kleuren schoencreme en borstels, ledercreme, vocht en vuilafstotende sprays, reinigingsproducten, en glansmiddelen. Door een regelmatig gebruik van bovenstaande producten verschijnt u altijd met goed onderhouden schoenen voor de dag.
In het assortiment veters van ZWAAN-SCHAGEN vindt u 100% katoenen veters, gewaxed en ongewaxed, dik rond, dun rond, dik rond en plat, dik plat en sportief. Ook verschillenede elastische veters zoals Shoeps en U-lace, koopt u bij ZWAAN-SCHAGEN.
Inlegzolen bij ZWAAN-SCHAGEN. Niet elke schoen geeft uw voeten de juiste steun en schokdemping. Om toch van uw geliefde schoenen een stevige basis voor het hele lichaam te maken kunt u bij Zwaan terecht voor advies over de juiste inlegzolen. Pijnverlichting: Siliconen inlegzolen zijn extra zacht en geven demping aan de middenvoetsbeentjes, hielen, knieën en heupen. Het gaat eeltvorming tegen en is anatomisch gevormd. Optimale steun: Veel staan, lopen of sporten? Stability inlegzolen zorgen voor ondersteuning aan de hiel en middenvoet en bevorderen een optimale pasvorm. De ideale zool voor o.a. ski- en wandelschoenen en uw casual schoeisel. Comfortabel lopen: Comfort inlegzolen maken van niet lekker zittende schoenen weer comfortabele stappers. Door steun en demping heeft de zool een verlichtende werking en geeft het loopplezier terug aan uw schoenen. Zeer geschikt voor wandel-, vrijetijds-, berg en sportschoenen. Blote voeten: Blote voeten in schoenen kunnen een transpirerende uitwerking hebben met een nare geur als gevolg. Met de frisse badstofzool van Zwaan behoort dit tot het verleden. Transpirerende voeten: Door een ingebouwde koolfilter zorgen geurslokkers dat uw voeten, kousen en schoenen lange tijd geurvrij blijven.
Tip van Zwaan: meet éérst uw oude veter op om de juiste lengte te bepalen!
Veters
Een veter is een koord waarmee (meestal) de zijkanten van de open bovenzijde van een schoen of laars naar elkaar toe kunnen worden getrokken, zodat het geheel beter om de voet sluit. Schoenveters worden vervaardigd uit dunne maar sterke vezels die kruiselings in elkaar worden gevlochten. Ze zijn aan beide uiteinden voorzien van een kort plastic of metalen kokertje, dat malie, pink, stift of nestel wordt genoemd. Dit voorkomt dat de veter gaat rafelen en maakt het gemakkelijker om de veter door de gaten te rijgen.
De meeste schoenveters zijn 70 tot 120 cm lang, maar er bestaan ook andere maten. Er bestaan ronde veters en platte veters. De meest gangbare kleuren van schoenveters zijn zwart of bruin. Gymschoenen zijn doorgaans voorzien van platte, witte veters. Er zijn talloze andere kleuren, effen en met patronen. De meeste worden geleverd met de schoenen en zijn vervolgens zelden los te koop. Veters gaan doorgaans drie à vier jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en de soort.
Schoenveters worden gestrikt, dat wil zeggen dichtgebonden met een speciale knoop die eenvoudig weer is los te maken. Veters kunnen op twee verschillende manieren worden gestrikt, maar bijna iedereen leert er maar één. De meeste mensen hebben hun veters leren strikken met de oudewijvenknoop, die gemakkelijker losraakt dan de andere vorm, de platte knoop. Het strikken van veters is een vaardigheid die kinderen vaak pas na veel moeite onder de knie krijgen. Daarom zijn schoenen die eenvoudig met klittenband kunnen worden gesloten populair bij de jongste jeugd.
Veters zijn een betrekkelijk recente toevoeging aan de garderobe. Tot in de 20e eeuw werd schoeisel met gespen of knopen gesloten of open gelaten. De eerste veter wordt genoemd in een Engels document gedateerd 27 maart 1790. Behalve in schoeisel komen veters ook voor in andere kledingstukken, zoals in een korset.
Veters worden verkocht in paren in verschillende lengtes. Hoe lang het veterpaar is dat men nodig heeft, hangt af van het aantal gatenparen waardoorheen de veters geregen moeten worden.
Het rijgen van veters
Recht: pak de veter in het midden vast en rijg hem van buiten naar binnen door de onderste gaten. Rijg daarna het ene einde van de veter van binnen naar buiten door het eerstvolgende hogere gat aan de overkant, en het andere einde door het gat twee plaatsen hoger, aan de overkant. Rijg beide einden van buiten naar binnen door het gat aan de overzijde dat zich op gelijke hoogte bevindt. Ga op dezelfde manier door totdat het bovenste gat is bereikt.
Er zijn een groot aantal andere manieren om veters te rijgen. Die zijn vaak minder doelmatig (strak of snel), maar zien er mooi of leuk uit. Afhankelijk van het aantal vetergaten in een schoen zijn er vele duizenden mogelijkheden.