Schoenonderhoud - Veters - Inlegzolen

Uw schoenen en lederwaren hebben regelmatige verzorging nodig. Dit kunt u doen met de onderhoudsproducten van ZWAAN-SCHAGEN. Wij verkopen verschillende kleuren schoencreme en borstels, ledercreme, vocht en vuilafstotende sprays, reinigingsproducten, en glansmiddelen. Door een regelmatig gebruik van bovenstaande producten verschijnt u altijd met goed onderhouden schoenen voor de dag.

In het assortiment veters van ZWAAN-SCHAGEN vindt u 100% katoenen veters, gewaxed en ongewaxed, dik rond, dun rond, dik rond en plat, dik plat en sportief. Ook verschillenede elastische veters zoals Shoeps en U-lace, koopt u bij ZWAAN-SCHAGEN.

Inlegzolen bij ZWAAN-SCHAGEN. Niet elke schoen geeft uw voeten de juiste steun en schokdemping. Om toch van uw geliefde schoenen een stevige basis voor het hele lichaam te maken kunt u bij Zwaan terecht voor advies over de juiste inlegzolen. Pijnverlichting: Siliconen inlegzolen zijn extra zacht en geven demping aan de middenvoetsbeentjes, hielen, knieën en heupen. Het gaat eeltvorming tegen en is anatomisch gevormd. Optimale steun: Veel staan, lopen of sporten? Stability inlegzolen zorgen voor ondersteuning aan de hiel en middenvoet en bevorderen een optimale pasvorm. De ideale zool voor o.a. ski- en wandelschoenen en uw casual schoeisel. Comfortabel lopen: Comfort inlegzolen maken van niet lekker zittende schoenen weer comfortabele stappers. Door steun en demping heeft de zool een verlichtende werking en geeft het loopplezier terug aan uw schoenen. Zeer geschikt voor wandel-, vrijetijds-, berg en sportschoenen. Blote voeten: Blote voeten in schoenen kunnen een transpirerende uitwerking hebben met een nare geur als gevolg. Met de frisse badstofzool van Zwaan behoort dit tot het verleden. Transpirerende voeten: Door een ingebouwde koolfilter zorgen geurslokkers dat uw voeten, kousen en schoenen lange tijd geurvrij blijven.

Tip van Zwaan: meet éérst uw oude veter op om de juiste lengte te bepalen!

 

 Veters

 

Een veter is een koord waarmee (meestal) de zijkanten van de open bovenzijde van een schoen of laars naar elkaar toe kunnen worden getrokken, zodat het geheel beter om de voet sluit. Schoenveters worden vervaardigd uit dunne maar sterke vezels die kruiselings in elkaar worden gevlochten. Ze zijn aan beide uiteinden voorzien van een kort plastic of metalen kokertje, dat maliepink, stift of nestel wordt genoemd. Dit voorkomt dat de veter gaat rafelen en maakt het gemakkelijker om de veter door de gaten te rijgen.

 

De meeste schoenveters zijn 70 tot 120 cm lang, maar er bestaan ook andere maten. Er bestaan ronde veters en platte veters. De meest gangbare kleuren van schoenveters zijn zwart of bruin. Gymschoenen zijn doorgaans voorzien van platte, witte veters. Er zijn talloze andere kleuren, effen en met patronen. De meeste worden geleverd met de schoenen en zijn vervolgens zelden los te koop. Veters gaan doorgaans drie à vier jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en de soort.

 

Schoenveters worden gestrikt, dat wil zeggen dichtgebonden met een speciale knoop die eenvoudig weer is los te maken. Veters kunnen op twee verschillende manieren worden gestrikt, maar bijna iedereen leert er maar één. De meeste mensen hebben hun veters leren strikken met de oudewijvenknoop, die gemakkelijker losraakt dan de andere vorm, de platte knoop. Het strikken van veters is een vaardigheid die kinderen vaak pas na veel moeite onder de knie krijgen. Daarom zijn schoenen die eenvoudig met klittenband kunnen worden gesloten populair bij de jongste jeugd.

 

Veters zijn een betrekkelijk recente toevoeging aan de garderobe. Tot in de 20e eeuw werd schoeisel met gespen of knopen gesloten of open gelaten. De eerste veter wordt genoemd in een Engels document gedateerd 27 maart 1790. Behalve in schoeisel komen veters ook voor in andere kledingstukken, zoals in een korset.

 

De juiste veterlengte

 

Veters worden verkocht in paren in verschillende lengtes. Hoe lang het veterpaar is dat men nodig heeft, hangt af van het aantal gatenparen waardoorheen de veters geregen moeten worden.

Het rijgen van veters

 Recht: pak de veter in het midden vast en rijg hem van buiten naar binnen door de onderste gaten. Rijg daarna het ene einde van de veter van binnen naar buiten door het eerstvolgende hogere gat aan de overkant, en het andere einde door het gat twee plaatsen hoger, aan de overkant. Rijg beide einden van buiten naar binnen door het gat aan de overzijde dat zich op gelijke hoogte bevindt. Ga op dezelfde manier door totdat het bovenste gat is bereikt.

Er zijn een groot aantal andere manieren om veters te rijgen. Die zijn vaak minder doelmatig (strak of snel), maar zien er mooi of leuk uit. Afhankelijk van het aantal vetergaten in een schoen zijn er vele duizenden mogelijkheden.

 

Shoeps

 

Nooit geen veters meer strikken met deze elastische oplossing. Zeer geschikt voor kinderen. Voor sportschoenen zijn shoops ook ideaal, door het elastische materiaal van de shoeps zal de schoen gelijkmatig gesloten zijn en niet knellen. Makkelijk en comfortabel.

In elke verpakking Shoeps zitten 14 strengen, ruim voldoende voor een paar schoenen tot 7 paar veterogen boven elkaar. Voor een paar kinderschoenen heeft men meestel maar zes of acht strengen nodig. Met één verpakking kan men dus ook meestal meer dan één paar schoenen vullen met Shoeps. 

Steunzool-Inlegzool

 

Een steunzool is vaak een losse inlegzool voor een schoen en wordt ook wel correctiezool, inlay of gewoon zooltje genoemd. Een steunzool is een voetbed dat de voeten, en met name de voetbogen ondersteunt. Deze steunzolen, die meestal van harde materialen werden gemaakt, zorgden ervoor dat de spieren, pezen en banden uitgeschakeld werden, waardoor deze zich niet konden herstellen. De lengte van deze steunzolen bedroeg driekwart van afmeting, om te voorkomen dat deze steunzool de pasvorm van de schoenen zouden verstoren.

 

In de jaren tachtig hebben diverse beroepsgroepen (podologen, podotherapeuten en podoposturaal therapeuten) deze steunzolen aangepast door andere materiaalsoorten en door verschillende technieken (proprioceptieve, mechanische en therapeutische) toe te passen. Door deze technieken en materiaalsoorten kunnen de voeten hun verstoorde voetfuncties weer terugkrijgen. Schoenen waar deze zooltjes, inlays en/of correctiezooltjes in worden gedragen dienen daarvoor wel geschikt te zijn. Het schoeisel dient bij voorkeur te zijn voorzien van een (heel) los uitneembaar binnenzooltje en bij voorkeur ook van een dichte hiel en vetersluiting.

 

Het woord 'steunzool' wordt als negatief ervaren. In de jaren '60 en '70 werden ze veel bij kinderen tijdens de groeiperiode voorgescheven. Er werd gedacht dat kindervoeten zwak waren en gesteund dienden te worden. Tegenwoordig wordt daar geheel anders over gedacht en krijgen kinderen een paar therapeutische zooltjes (voor een periode) die tijdens de groeiperiode de spieren, banden en pezen sterk maken. Door deze tijdelijke hulp tijdens de groeiperiode, voorkom je dat de kinderen op latere leeftijd gewrichtsslijtage hebben of krijgen.

 

Vanuit de orthopedische schoenmakerij werden altijd gipsafdrukken gemaakt waarop de steunzolen werd opgebouwd. Rond de jaren zestig/zeventig kwamen de voorgevormde standaard steunzolen of kuipjes in de handel die dan met een leren dekje bekleed werden om zodoende als maatwerk verkocht te worden. Maar tegenwoordig maken de therapeuten een dynamische en een statiche afdruk of scan, waardoor de functies van de voeten zich kunnen verbeteren. Dit zijn vaak zeer kostbare methodes, terwijl u bij VermoeideVoeten voor een fractie van deze prijzen een zéér goede kant en klare steunzool kunt aanschaffen voor uiteenlopenede klachten. Uiteraard werken de orthopedische schoenmakers nog met gipsafdrukken, maar die steunzolen of supplementen dienen dan ook alleen maar voor gewrichten die vastgezet zijn of geamputeerd zijn.

 

Steunzolen worden met name gebruikt door mensen met een voetafwijking, zoals plat-, hol-,spreid-, en/of knikvoeten, maar ook wel voor pijnklachten aan bijvoorbeeld de knieën, heupen of lage rug. Deze zooltjes of inlay's kunnen verschillende resultaten beogen. Zo kunnen ze extra steun en stabiliteit aan bijvoorbeeld de voetboog of de onder de voorvoet geven. Ze kunnen zorgen voor een betere drukverdeling of bepaalde delen ontlasten van druk. Ook kunnen deze zooltjes of inlay's de voetstand corrigeren en zorgen voor een beter (loop)patroon. Sporters gebruiken alleen maar sport/inlay's en nooit steunzolen.

 

Vermoeide benen en pijn in de kuitspieren

 

Veel mensen ervaren pijn en vermoeidheid in de benen, met name in de kuitspieren en achter de knieholtes, vooral na lange periodes rechtop staan en bij ‘t dragen van (middel)hoge hakken.

 

 

Pijn in de benen kan met een slechte bloedcirculatie te maken hebben. Een andere oorzaak heeft de maken met overpronatie. Wanneer de voet en enkel naar binnen kantelt en de voetboog doorzakt (overpronatie) dan heeft dit als gevolg het naar binnendraaien van het onderbeen.

 

Dit leidt tot een scherende en rekkende kracht op de kuitspieren. Na verloop van tijd onstaat vermoeidheid en pijn in de benen. Het dragen van hakken verergert dit probleem.Footlogics voorkomt overpronatie en vermindert de stress op de beenspieren. Uw balans wordt hersteld en uw benen raken hierdoor veel minder snel vermoeid, vooral na lange periodes staan.

 

Aanbevolen steunzolen bij pijn in de benen. Footlogics High Heel Comfort voor damesschoenen met een hak; Casual of Comfort voor andere schoenen.

 

Teveel naar "binnen- of buitenlopen"

 

Een groeiend aantal studies wijst uit dat het corrigeren van overpronatie tot verlichting en zelfs voorkoming van de bovengenoemde `biomechanische` klachten kan leiden. De oplossing voor overpronatie is Footlogics steunzolen. Deze unieke, biomechanische inlegzolen zijn anatomisch ontworpen (door een podoloog) om het doorzakken en naar binnen kantelen van de voeten tegen te gaan.

 

 

Door uw looppatroon te corrigeren, kunnen Footlogics steunzolen uw totale lichaamsbalans herstellen en veel klachten voorkomen en/of verminderen. Footlogics heeft een unieke biomechanische vorm en andere biomechanisch uitgedachte eigenschappen. De combinatie van high-tech materialen geeft zowel ondersteuning als schokdemping. Het resultaat is fantastisch loopcomfort en verlichting of vermindering van pijn en klachten. Footlogics inlegzolen bieden een simpele maar doeltreffende oplossing voor voetklachten, knie- of rugpijn!

 

 

 

Wat is (over)pronatie?

 

De voet is een complex structuur "ontworpen" om zich aan te passen aan verschillende oppervlakken.

 

Pronatie is een natuurlijk mechanisme, bedoeld om schok op te vangen. Proneren en supineren vormen de basis voor een normaal, gezond looppatroon. Het looppatroon begint met haklanding: de voet landt aan de buitenkant van de hak (vandaar dat onze schoenen meestal aan de buitenkant van de kant aflsijten).

 

Vlak na de haklanding worden de voet en enkel flexibel (slap) en kantelen naar binnen. De boog van de voet zakt enigzins door. Dit heet pronatie en is een normaal verschijnsel.

 

Na `t proneren, gebeurd het tegenovergestelde: aan het eind van de mid-standsfase worden de spieren in de voet gespannen en de voet kantelt naar buiten en de boog v/d voet komt weer netjes omhoog. Dit heet supinatie en is nodig om de hiel van de grond af te krijgen en de voet voor te bereiden voor de afzetfase (ook wel afwikkelingsfase genoemd). De afzetfase is nodig om het lichaam naar voren te stuwen.

 

Proneren en supineren vormen de dus basis voor een normaal, gezond looppatroon.

 

Helaas ervaren de meeste mensen een abnormaal looppatroon. Dit heeft vooral te maken met de harde, onnatuurlijke oppervlakken (tegels, beton, asfalt etc) waar we dagelijks op lopen, plus het feit dat veel mensen flexibile enkels hebben en vrij zwakke spieren in voet en enkel.

 

In plaats van te proneren en supineren, proneert de voet te diep en te langdurig. De enkel zakt te ver naar binnen. Hierdoor kan er geen supinatie plaatsvinden en kan de voet zich niet goed afzetten om het lichaam efficient naar voren te stuwen.

 

Het plaatje hier beneden demonstreert overpronatie. Let op hoe het naar binnenkantelen van de voet tegelijkertijd het onderbeen naar binnen doet draaien!

 

Is overpronatie slecht voor het lichaam?

 

De krachten die op de voet inwerken tijdens het lopen bedragen 2 a 3 maal het eigen lichaamsgewicht (bij hardlopen zelfs 5 keer). Dus een afwijking in het looppatroon werkt helemaal door tot aan het bovenlichaaam en kan vaak tot pijn en blessures leiden.

 

Naar verloop van tijd als men ouder wordt, of veel loopt (of vaak hardloopt) beginnen de gevolgen van overpronatie zich te manifesteren. Bijvoorbeeld, veel mensen boven de 50 ervaren diverse voetklachten, zoals hielspoor. Mensen die vaak hardlopen, kunnen last krijgen van Achillespijn of kniepijn. Als men lange tijd moet staan op `t werk, dan ervaart men rugklachten (vooral pijn in de onderrug).Dit alles kan te maken hebben met overpronatie.

 

Talloze studies hebben aangetoond dat overpronatie:
a) bij heel veel mensen voorkomt
b) de oorzaak kan zijn van alledaagse klachten, zoals knie- en rugpijn
c) gevolgen heeft voor de lichaamshouding

 

NB: over-pronatie is niet hetzelfde als platvoeten. De meeste mensen die overproneren hebben een normale voetboog; soms een lage voetboog, maar zeker gaan platvoeten.

 

Hoe kan overpronatie voorkomen worden?

 

Podotherapeuten schatten dat 70% van de bevolking overproneert ! Beter, stabieler schoeisel kan hierbij helpen, of bepaalde voet- en enkelversterkende oefeningen.

 

Maar de meest effectieve oplossing is om een corrigerende zool in de schoen te dragen. Correctiezolen (of steunzolen) voorkomen of verminderen overpronatie en corrigeren daardoor ons looppatroon.

 

Steunzolen kunnen speciaal aangemeten worden door een podoloog of podotherapeut, maar lang niet iedereen hoeft zo ver te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat gecombineerd met eenvoudige oefeningen, een standaard steunzool enorm verschil kan maken bij klachten zoals hielspoor, knie- of rugpijn.

 

Zolang de zool maar aan een aantal biomechanische vereisten voldoet. Vooral een goede ondersteuning onder het voetgewelf is van belang. Plus, een diepe hielkuip en ondersteuning onder de metatarsalen. Footlogics steunzolen voldoen aan alle biomechanische vereisten.

 

Corrigerende zolen kunnen nuttig voor ouderen, athleten, teenagers, en voor mensen die lange tijd staan of lopen voor hun werk (bijv. mensen in de horeca, detailhandel, in de bouw, in het onderwijs, gezondheidszorg etc)

 

 

 

Aanbevolen steunzolen bij over-pronatie:

 

   
   
 
   
Footlogics Casual  

Footlogics Comfort

Platvoeten en doorgezakte voeten (spreidvoeten)

 

Echte platvoeten (pes planus) is een aangeboren afwijking en komt zelden voor. Over het algemeen hebben mensen vaker last van zogenaamde functionele platvoeten waarbij de voet en enkel naar binnenrollen en de boog van de voet (het voetgewelf) tijdens het lopen bijna volledig doorzakt, als gevolg van overpronatie. Het lijkt dan of men platvoeten heeft, maar dit is niet het geval.

 

Een goede test om uit te vinden of men echte of functionele platvoeten heeft, is wanneer men de tenen vastpakt en omhoog naar zich toe trekt (zittend op een stoel). Bij functionele platvoeten verschijnt er een holte onder de voet - de voetboog komt iets omhoog. Bij echte platvoeten gebeurt er niets en heeft men vaak moeite om de tenen op te lichten. Met echte platvoeten, is bij het rechtopstaan totaal geen voetgewelf aanwezig.

 

Met het ouder worden zakt de voetboog door en onze voeten worden iets langer. Men heeft vaak een halve schoenmaat groter nodig dan vroeger. Mensen met functionele platvoeten (ofwel doorgezakte voeten) hebben vaak voetklachten en soms ook last van knie- en rugpijn.

 

De oplossing voor doorgezakte voeten is simpel: Footlogics steunzolen voorzien van effectieve ondersteuning van de wreef en voorkomt daarmee volledige doorzakking. Footlogics inlegzolen zijn ontwikkeld door een podoloog om het looppatroon te corrigeeren, hetgeen een positieve effect heeft op voetklachten en ook klachten zoals rugpijn, pijn in de knieen en heupen.

 

Aanbevolen steunzolen bij doorgezakte voeten:

 

 

 

   
   
 
   
Footlogics 
Casual
  Footlogics 
Comfort

 

Wat is een hielspoor?

 

Een hielspoor (medische term: spina calcaneï) is een aanhangsel aan het hielbot dat zich gevormd heeft door kalkafzetting aan de hiel. De hielspoor zelf veroorzaakt geen pijn. Er zijn talloze mensen die onwetend met een hielspoor rondlopen, zonder dat het pijn of irritatie oplevert.

 

Men heeft pas last van hielspoor als het weefsel en botvlies er omheen ontstoken raakt.

 

De term hielspoor wordt vaak gebruikt om diverse problemen in de hiel aan te duiden. Men kan ook gewoon last van pijn in de hiel hebben, zonder dat er zich dus botaansporing heeft gevormd.

 

De oplossing om met name de pijn te verlichten is het dragen van een gel hiel of zool in de schoen.

 

Symptomen van hielspoor en Fasciitis Plantaris

 

Een felle, aanhoudende pijn aan de onderkant van de hiel, vooral bij het opstaan in de ochtendof na langdurig zitten (bijvoorbeeld na een lange autorit). Na een tijdje lopen wordt de pijn wat minder of kan zelfs helemaal verdwijnen. De pijn keert echter weer terug na langdurig zitten.

 

Pijn in de hiel wordt door ieder individu anders ervaren. Bij sommige mensen is sprake van een voortdurende felle pijn en is lopen bijna onmogelijk.

 

Bij anderen is de pijn minder fel, en komt alleen voor in de ochtend of na lang zitten. Bij iedereen verloopt het weer anders. Het hangt af van uw persoonlijke situatie, werk, sportactiviteiten etc.

 

Maar over 't algemeen wordt de pijn onder de hiel vaak na verloop van tijd steeds erger, tenzij er een behandeling voor hielspoor gezocht wordt... M.a.w. hoe langer u ermee doorloopt, hoe ernstiger het probleem wordt en hoe lastiger u er vanaf komt!

 

Andere kenmerken zijn stijfheid van de voet of een branderig gevoel.

 

De reden waarom hielpijn zich vooral manifesteert bij het opstaan in de morgen of na langdurig zitten, is dat de plantar fascia (peesplaat onder de voet) tijdens het slapen zich inkort en een beetje verstijfd.

 

Met uw eerste stappen uit bed wordt de fascia opeens hard uitgerekt hetgeen irritatie en pijn veroorzaakt op 't punt waar het bindweefsel aan het hielbot is gehecht.

 

Wat zijn de oorzaken van hielspoor en hielpijn?

 

Hielspoor en hielpijn hebben vooral te maken met overbelastingvan de voet. Bijvoorbeeld door veel wandelen, hardlopen, tennissen of golfen. Of langdurig staan, vanwege een bepaald beroep, op harde vloeren of beton/asfalt.

 

Andere factoren die tot intensieve belasting van de voet leiden:

 

- het verschijnsel overpronatie
- een zwaar lichaamsgewicht (en zwangerschap)
- stijfheid in Achillespees of kuitspieren

 

Een combinatie van bovengenoemde factoren leidt tot irritatie en ontsteking van de Plantar Fascia - de vezelband (of peesplaat) die onder de voet van de tenen naar het hielbot loopt.

 

Fasciitis Plantaris (of Plantar Fasciitis) is Latijn voor ontsteking van de Plantar Fascia.

 

De ontsteking vindt plaats op het aanhechtingspunt van de vezelband en het hielbot (calcaneus). De peesplaat onder voet wordt door overbelastingmet iedere stap uitgerekt. De aanhechting van de vezels aan het hielbot komt hierdoor onder grote spanning te staan en het botvlies gaat ontsteken. Uiteindelijk ontstaat er een botaansporing - een zogenaamde hielspoor.

 

NB: niet iedereen met hielpijn heeft daadwerkelijk een hielspoor. Maar de term hielspoor wordt in het nederlands veelvuldig gebruikt om pijn onder de hiel aan te duiden.

 

Ook is het interessant om te weten dat de botaansporing zelf, geen pijn veroorzaakt! De pijn wordt veroorzaakt door de ontsteking in het botvlies en bindweefsel eromheen.

 

Overpronatie en hielspoor

 

Uit recent onderzoek blijkt dat een verkeerd looppatroon of een verkeerde stand van de voeten een belangrijke rol speelt bij hielspoor en Fasciitis Plantaris. Met name het veelvoorkomende verschijnsel van overpronatie speelt een rol bij de pijnlijke hiel. Het doorzakken van de voetboog veroorzaakt een voortdurende, onnatuurlijke over-rekking van de Plantar Fascia. Als de Achilles en kuitspieren niet soepel zijn, betekent dit nog eens een extra belasting op de Plantar Fascia.

 

 

 

Pijn in voetgewelf

 

 

 

Pijn in het voetgewelf is een veelvoorkomende voetklacht. Bij het opstaan in de ochtend voelt men vooral pijn en ook na veel lopen of lange tijd staan.Na een nacht slapen worden de Plantar Fascia (peesplaat onder de voet) gespannen en als men dan weer opstaat in de ochtend wordt de vezelband plotseling uitgerekt met de eerste paar stappen.

 

Oorzaken van voetboogpijn, pijn in het voetgewelf

 

De oorzaak van pijn in het voetgewelf is Fasciitis Plantaris . Dit is Latijn voor ontsteking van de Plantar Fascia, de vezelband (of peesplaat) die onder de voet van de tenen naar het hielbot loopt.

 

Als het de Plantar Fascia teveel en vaak uitgrekt worden onstaat er irritatie en ontsteking van de vezels. De Plantar Fascia speelt een belangrijke rol bij het lopen en wordt constant gespannen en ontspannen. Bij een ontsteking van de peesplaat kan een paar stappen al gauw pijn veroorzaken.

 

Het teveel rekken van de peesplaat komt vooral voor bij mensen die:
- het verschijnsel overpronatie ervaren
- veel lopen of staan, of vaak hardlopen
- een zwaar lichaamsgewicht heben
- stijfheid in Achillespees of kuitspieren hebben

 

Vooral overpronatie speelt een rol. Het doorzakken van de voetboog veroorzaakt een voortdurende, onnatuurlijke over-rekking van de Plantar Fascia. Als de Achilles en kuitspieren niet soepel zijn, betekent dit nog eens een extra belasting op de Plantar Fascia.

 

Behandeling voetgewelfpijn, peesplaatontsteking

 

Een aantal studies heeft aangetoond dat een combinatie van strekoefeningen en corrigerende zolen de beste oplossing biedt voor pijn in het voetgewelf en genezing van peesplaatonsteking. Dit geldt ook voor problemen zoals hielpijn en hielspoor.

 

Corrigerende steunzolen zoals Footlogics voorkomen namelijk overpronatie. Hierdoor wordt het uitrekken van de plantar band sterk verminderd. Zodoende wordt de oorzaak van pijn in het voetgewelf geëlimineerd en kan de peesplaat ontsteking makkelijker genezen. Als men daarbij ook nog dagelijks wat eenvoudige strekoefeningen doet, dan is pijnverlichting zo goed als zeker. De Achillespees en kuitspieren werken namelijk samen met de Plantar Fascia tijdens het lopen (windas mechanisme). Soepelheid in de Achilles en kuiten helpt met het ontlasten van de Plantar Fascia.

 

Footlogics inlegzolen vormen een simpele, maar effectieve oplossing voor pijn in het voetgewelf. De unieke combinatie van ondersteuning en schokdemping helpt pijn en ongemak te voorkomen.

 

 

Footlogics biomechanische steunzolen bieden u optimaal loopcomfort, bij werk, sport, rennen of wandelen.

 

Footlogics CasualFootlogics Comfort

 

Achillespeesblessure

 

Aanbevolen inlegzolen for achillespeesblessures:
Bio Carat, Footlogics Casual of Comfort en natuurlijk de nieuwste Schinsoles HighTech.

 

Achillespeesblessure (Achilles Tendonitis) 

 

De achillespees is de aanhechting van de kuitspieren aan het hielbeen. De pijn bevindt zich 5-10cm boven de hiel en is vaak gecombineerd met stijfheid in de kuitspieren. Vaak is hier ook een verdikking en roodheid aanwezig.

 

Achilles Tendonitis is Latijn voor ontsteking van de Achillespees en is vaak de oorzaak van achillespijn. Maar bij achillespijn hoeft het niet altijd om een ontsteking te gaan. De pijn kan ook veroorzaakt worden door degeneratieve afwijkingen, m.a.w. achteruitgang in de kwaliteit van de achillespees.

 

Achillespijn is een typische overbelastingsblessure veroorzaakt door veel hardlopen, veel lopen of springen. Deze blessure komt vooral voor bij tennisspelers, hockeyspelers, hardlopers en mensen die intensief aan atletiek doen.

 

 

Wat is de oorzaak van Achillespeesblessures?

 

Wannneer tijdens lopen of rennen de voet overproneert, dan heeft dit als gevolg een binnenwaartse draaiing van het onderbeen. Dit veroorzaakt een voortdurende scherende kracht op de kuitspieren. De achillespees, die aan de kuitspier vastzit, is de zwakste schakel in de keten en wordt overspannen en kan ontstoken of geïrriteerd raken. In het ergste geval scheurt de pees! Daarom is het belangrijk om achillespijn serieus te nemen...

 

Als de kuitspieren stijf zijn dan is de over-rekking op de achilles sterker en de kans op blessures een stuk groter.

 

Behandel de oorzaak van het probleem!

 

Aangezien overpronatie een belangrijke rol speelt in Achillespeesblessures, is het de moeite waard om een corrigerende inlegzool te overwegen. Footlogics steunzolen kunnen een effectieve en goedkope oplossing bieden. Footlogics corrigeert de positie van de voet en enkel en voorkomt overpronatie. Hierdoor neemt de spanning op de Achillespees af en heeft het weefsel meer kans op genezing.

 

Aanbevolen inlegzolen for achillespeesblessures:
Bio Carat, Footlogics Casual of Comfort en natuurlijk de nieuwste Pedag Magic Step Plus.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »