Rijlaarzen - Paardrijlaarzen repareren

Het repareren van rijlaarzen is een vak apart. Een paar rijlaarzen aanpassen of repareren wordt bij ons dan ook uitsluitend uitgevoerd door schoenmakers met jarenlange ervaring, en altijd onder het toeziend oog van meneer Zwaan zelf. Rijlaarzen zijn over het algemeen duur schoeisel, waarvan meesterschoenmaker Zwaan zeker wil weten dat ze keurig gerepareerd de deur uit gaan.

 

Hakken en verzolen van paardrijlaarzen

Een veel voorkomende reparatie aan paardrijlaarzen is het vervangen van de hakken en/of verzolen. Het vervangen van een paar hakken op rijlaarzen is al een verantwoordelijke klus, er kunnen immers ongelukken gebeuren als de hak niet goed vast zit of niet goed is afgewerkt waardoor u kunt blijven haken in de beugels. Dit zelfde geldt voor het verzolen van rijlaarzen, als dit niet goed gebeurd zullen de zolen van uw pas gerepareerde rijlaarzen weer snel loslaten. Bij Zwaan houden de schoenmakers rekening met uw veiligheid tijdens het rijden. En vanzelfsprekend met de uitstraling van dure rijlaarzen: een reparatie moet niet ten koste gaan van de luxe en comfort van uw rijlaarzen.

 

Ritsen vervangen in rijlaarzen

Door intensief gebruik zullen rijlaarzen met rits uiteindelijk aan nieuwe ritsen toe zijn. Voor het vervangen van een rits in rijlaarzen maken onze schoenmakers uitsluitend gebruik van topkwaliteit ritsen. Deze speciale nylon exemplaren hebben wij altijd ruim op voorraad om uw rijlaarzen razendsnel te repareren. Onze medewerkster Corrie heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het vervangen van kapotte ritsen in rijlaarzen. Door de jarenlange ervan van Corrie weet zij precies wat te doen bij een versleten rits. Zij zal altijd toezien op onze schoenmakers dat de oude rits netjes wordt verwijderd en de nieuwe weer op originele wijze in uw rijlaars wordt geplaatst.

 

Rijlaarzen ruimer of krapper maken

Ook voor het vermaken van rijlaarzen bent u bij Zwaan aan het goede adres. Te wijde schachten van rijlaarzen zijn door onze schoenmakers onzichtbaar krapper te maken. Maar ook voor een te krappe schacht hebben wij prima oplossingen met behoud van de luxe uitstraling van uw rijlaarzen. Een extra stuk leder of een mooie strook elastiek wat we netjes tussen de voering van uw rijlaarzen plaatsen is prima uit te voeren door onze meesterschoenmakers.

 

Rijlaarzen reparatie in Schagen of online

Voor reparatie en aanpassingen van uw rijlaarzen kunt u tijdens onze openingstijden in Schagen terecht. Daar kan Corrie of een van onze schoenmakers u prima adviseren over reparaties aan uw kostbare rijlaarzen. Mocht u niet in de buurt wonen dan maakt u gebruik van onze eenvoudige online reparatie service. Via ons reparatiemenu vindt u snel de reparatie die u wilt laten uitvoeren, de rest spreekt voor zich. Mocht u toch vragen hebben dan kan dat via Email of razendsnel via onze Whatsapp service.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »