Rijlaarzen innemen - smaller maken

Levertijd: 1-5 werkdagen

Rijlaarzen innemen - smaller maken

Rijlaarzen die niet netjes aansluiten op de kuit zitten niet lekker en een ‘uitgezakte’ rijlaars is niet om aan te zien. Natuurlijk hebben onze ervaren schoenmakers hier een perfecte oplossing voor, het vermaken van rijlaarzen is één van hun specialiteiten. Zij streven altijd naar een perfect eindresultaat en zullen u dan ook prima kunnen adviseren en u soms zelfs afraden de rijlaarzen te laten innemen omdat het resultaat niet zal voldoen.

 

Rijlaars zonder rits innemen of smaller maken

De meeste rijlaarzen zijn tegenwoordig voorzien van een rits voor een makkelijke instap, toch zijn er nog veel rijlaarzen zonder ritssluiting. Deze zijn prima in te nemen om de schacht smaller te maken. De schoenmaker zal de rijlaars dan innemen aan de achterkant bij de balein. Hierbij zal de ronding en het model van de paardrijlaars in takt blijven als de laars is ingenomen om deze krapper te maken. Niet alleen nieuwe rijlaarzen kunnen wij krapper maken, ook gebruikte laarzen zijn prima in te nemen.

 

Rijlaarzen met rits innemen - smaller maken

Ook rijlaarzen met rits zijn prima smaller te maken. De rits wordt dan losgemaakt om de rijlaars in te nemen, vervolgens snijden wij dan het deel wat de rijlaars smaller moet worden weg om daarna de rits weer keurig op zijn plaats te zetten en vast te naaien. Indien de rijlaars erg veel krapper gemaakt moet worden dan zullen onze schoenmakers dit aan de achterzijde bij de balein doen om te voorkomen dat de rijlaars uit model gaat na het innemen.

 

Prijzen voor het smaller maken - innemen van een rijlaars

U zult begrijpen dat het innemen van een rijlaars een tijdrovende klus is. Onze schoenmaker streven naar een perfect eindresultaat en nemen dus ruim de tijd om uw rijlaars onzichtbaar krapper te maken. Of het nu om klein stukje gaat of ettelijke centimeters: het innemen van rijlaarzen is even arbeidsintensief. Dit is dan ook de reden dat wij een vaste prijs hanteren voor het innemen van rijlaarzen. Tot 25mm innemen van de bovenkant van een rijlaars is de prijs iets lager, dit omdat dan niet de gehele schacht hoeft aangepast te worden. Voor vragen kunt u altijd even contact opnemen via Email of onze handige WhatsApp-sevice.

 

In de balk “BERICHT” geeft u aan hoeveel de rijlaars moet worden ingenomen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »