Elastiek in rijlaars zetten

Levertijd: 1-5 werkdagen

Elastiek in rijlaars zetten

Bij Zwaan kunt u eenvoudig het elastiek van uw rijlaars laten vervangen. Na intensief gebruik van uw paardrijlaarzen kan het elastiek zijn elasticiteit verliezen en is het aan vervanging toe. Onze schoenmakers kunnen dan keurig netjes een nieuw stuk elastiek in uw rijlaars zetten.

 

Elastiek in krappe rijlaars zetten

Ook bij te krappe rijlaarzen wordt er vaak gekozen voor een stukje elastiek in de schacht van de rijlaars. Heeft u rijlaarzen die al een tijd in de kast staan omdat ze niet meer passen? Hier is eenvoudig een strook elastiek in te zetten voor extra kuitruimte. Onze schoenmakers hebben jaren ervaring met het aanpassen van rijlaarzen en een stuk elastiek in een rijlaars zetten is dan ook een koud kunstje voor hen. De plaats van het elastiek wordt netjes uitgesneden uit de schacht, vervolgens wordt het elastiek tussen het buitenleer en de voering geplaatst en keurig vastgenaaid.

 

Hoe bepaal je hoeveel elastiek er in de rijlaars moet worden gezet?

Bij een rijlaars met rits is dit heel makkelijk te bepalen: sluit de rits zover als kan en meet de diepte en breedte van het gedeelte wat nog openstaat. Mocht de rits wel geheel sluiten en heeft u alleen wat extra ruimte nodig tegen het knellen? Dan bepaald u hoe diep het elastiek moet zijn en geeft bij “bericht” aan dat u geen extra ruimte wilt.

Als u een paar paardrijlaarzen heeft zonder rits dan is het opmeten wat meer werk: meet altijd vanaf de bovenkant van de rijlaars hoe diep het elastiek moet komen(altijd zo’n 2cm meer dan het knelpunt), dit kunt u eenvoudig aangeven in het menu. Vervolgens meet u de omvang ter hoogte van de bovenkant van de rijlaars. Nu weten onze schoenmakers genoeg, bij het inzetten van het elastiek zullen zij rekening houden met de vorm van uw rijlaars zodat deze netjes in model blijven zoals de fabrikant heeft bedoeld.

Bijvoorbeeld:

  • KEUZE 1  : RECHTS 20-25CM
  • EXTRA 1  : LINKS 20-25CM
  • BERICHT  : bovenkant 39cm, diepte 23cm

 

Twijfels over elastiek in rijlaars zetten?

Mocht u toch nog twijfelen om ons een stuk in uw rijlaars te laten zetten, dan kunt u eenvoudig contact met de schoenmaker opnemen via onze whatsapp-service. Met wat afbeeldingen en berichtjes kunnen wij u vaak snelle en duidelijke uitleg geven om te bepalen waar en hoeveel elastiek u in de rijlaarzen wilt laten zetten.

 

Elastiek aan rits van rijlaars laten zetten

Er zijn modellen rijlaars waar er een strook elastiek tussen rits en leder van de schacht is geplaatst om wat meer speling in de kuitmaat te hebben. Ook dit elastiek kunnen onze schoenmakers prima vernieuwen. Zelfs bij rijlaarzen waar nog geen elastiek aan de rits zit kunnen onze vakmensen een stuk zetten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »